Beschermheer

Sinds 10 oktober 2008 is Prof. Dr. L.W. Gormley als beschermheer verbonden aan Dispuut Despinoza. Prof. Gormley is onder andere Hoogleraar Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Prof. Dr. L.W. Gormley, M.A., M.Sc., Barrister; studeerde in 1975 af aan de University of Oxford in Moderne Geschiedenis en Moderne Talen en voltooide vervolgens een postdoctorale opleiding in European Studies aan de London School of Economics.

 

Daarna volgde hij de advocatuuropleiding aan de Inns of Court School of Law en werd door de Middle Temple tot de balie geroepen als Barrister (1978). Hem werd ook toegekend de Hon. Sir Peter Bristow Award door de Middle Temple en een Rotary Foundation Fellowship in 1978. Na zijn advocatenstageopleiding werd hij Lecturer aan de Juridische Faculteit van de University of Liverpool. Vervolgens werd hij ambtenaar bij de Europese Commissie in Brussel.

Hij promoveerde in 1985 aan de Rijksuniversiteit Utrecht op het proefschrift Prohibiting Restrictions on Trade within the EEC. Sedert 1990 is hij Hoogleraar Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij ook sinds 1995 een Jean Monnet Chair bekleedt. Hij leidt het Jean Monnet Centre of Excellence in Groningen. Hij is Visiting Professor van het Europa College in Brugge en redactielid van de European Law Review; Public Procurement Law Review; European Business Law Review; Journal des Tribunaux, Droit Européen, en de Irish Journal of European Law. Hij is co-hoofdredacteur (met Prof. Jo Shaw, University of Edinburgh) van Cambridge Series in European Law & Policy, en Hoofdredacteur van de European Union Law Reporter. Hij is Lid van de Adviesraad van de Institute of European Law van de University of Birmingham.

 

Hij is ook Visiting Professor geweest aan o.a. University College London; het Europa College in Brugge en Warschau; aan de Universiteit Bonn en aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is ook Visiting Fellow geweest van Sidney Sussex College Cambridge en van het Centre of European Legal Studies (CELS) van de Juridische Faculteit, University of Cambridge, en van CECIL van de Juridische Faculteit van de University of Sheffield. Hij is (sinds 1995) Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht. Hij is tevens lid van de klankbordgroep Markt en Regulering van de CTG (ZAiO).